Opskrift på gryderet med oksekød, græskar og rødvin

Gryderet med oksekød, græskar og rødvin

En simreret, der tager tid – til gengæld rækker opskriften til to dage.

Gryderet til 4 personer

Total:2 timer 20 minutter

Ingredienser

  • Gryderet med oksekød, græskar og rødvin
  • 20 g smør
  • 1 kg oksekød, f.eks. gullaschkød
  • salt og peber
  • 2 spsk ris- eller hvedemel
  • 4 små løg
  • 4 persillerødder
  • 4 pastinakker
  • 4 gulerødder
  • 1/2 butternutsquash, ca. 300 g
  • 2 spsk tomatpuré
  • 4 dl rødvin
  • 7 dl oksebouillon eller vand
  • 1 lille bdt frisk rosmarin (kan udelades eller erstattes af timian)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron, den fintrevede skal heraf

Sådan laver du grydret med oksekød, græskar og rødvin

  1. Varm smørret op i en stor gryde. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Brun kødet godt af på alle sider, og krydr imens med salt og peber. Drys mel over, og rør rundt. Skær alle grøntsagerne undtaget løg i tern på 2x2 cm. Skær løgene i både, og kom dem og grøntsagsternene i gryden sammen med tomatpuré, rødvin og bouillon. Bring grydens indhold i kog, og læg låg på. Lad det hele stå og simre sammen i 1-2 timer, til kødet er helt mørt.
  2. Hak rosmarin og hvidløg fint, og bland med citronskallen. Vend blandingen i gryderetten ved servering.
  3. Næste dag: Spæd evt. op med 1 dåse flåede tomater og lidt chili, og spis som tilbehør til pasta, kartoffelmos eller ris.