Gulerod-doughnuts med kanelsukker og frosting
Rigtige doughnuts laves af en gærdej, og bages i varm olie – ligesom berlinere. Disse doughnuts er bagt i ovnen i en form med plads til 8 ringformede kager. Hvis du ikke har sådan en, kan du bage dejen som muffins – beregn da 5-10 min. længere bagetid.
8 stk.
Total:15 minutter
Ingredienser
- 175 g hvedemel (gerne kagemel)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. groft salt
- 1 æg
- 1¼ dl kærnemælk
- ½ dl koldpresset rapsolie
- 100 g farin
- 100 g revne gulerødder
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, og smør en doughnutpande med smør eller olie.
- Sigt de tørre ingredienser sammen, og tilsæt salt.
- Pisk ægget sammen med kærnemælk, olie og farin, og bland melet i.
- Bland de revne gulerødder i dejen, og fordél den i formen – det er nemmest med en sprøjtepose.
- Sæt formen i ovnen i ca. 15 min., til kagerne er gennembagte.
- Bland sukker og kanel, og vend de friskbagte kager i kanelsukker, mens de er varme. Afkøl på en rist.
Flødeostecreme:
- Pisk 75 g flødeost sammen med 25 g blødt smør, ¼ tsk. vaniljesukker og 75 g flormelis.
- Drys evt. med hakkede valnødder.