Gulerod-doughnuts med kanelsukker og frosting

Gulerod-doughnuts med kanelsukker og frosting

Rigtige doughnuts laves af en gærdej, og bages i varm olie – ligesom berlinere. Disse doughnuts er bagt i ovnen i en form med plads til 8 ringformede kager. Hvis du ikke har sådan en, kan du bage dejen som muffins – beregn da 5-10 min. længere bagetid.

8 stk.

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 175 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 1¼ dl kærnemælk
  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 100 g farin
  • 100 g revne gulerødder
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader, og smør en doughnutpande med smør eller olie.
  2. Sigt de tørre ingredienser sammen, og tilsæt salt. 
  3. Pisk ægget sammen med kærnemælk, olie og farin, og bland melet i.
  4. Bland de revne gulerødder i dejen, og fordél den i formen – det er nemmest med en sprøjtepose.
  5. Sæt formen i ovnen i ca. 15 min., til kagerne er gennembagte.
  6. Bland sukker og kanel, og vend de friskbagte kager i kanelsukker, mens de er varme. Afkøl på en rist.

Flødeostecreme:

  1. Pisk 75 g flødeost sammen med 25 g blødt smør, ¼ tsk. vaniljesukker og 75 g flormelis.
  2. Drys evt. med hakkede valnødder.

Tip

Du kan udelade kanelsukkeret, og pynte de afkølede kager med en flødeostecreme.