Gulerodsboller med nødder
Lækre svampede gulerodsboller med nødder og appelsin. Bollerne er bagt med grahamsmel og er perfekte til både madpakke og morgenmad.
12-15 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 1½ tsk. salt
- 100 g revne gulerødder
- 120 g grahamsmel
- 75 g hakkede hasselnødder
- 2 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
- ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk type 00
- 1 sammenpisket æg til pensling
Sådan bager du gulerodsboller
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrigeingredienser, og ælt dejen igennem, tilden er smidig. Stil dejen til hævningtildækket et lunt sted ca. 1 time.
- Form 12 boller, og lad dem efterhæveca. 20 min. på bagepapir på en bageplade.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.Bag bollerne på midterste ovnribbe ved225 gr. i ca. 20 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder