Gulerodsboller med nødder

Gulerodsboller med nødder

Lækre svampede gulerodsboller med nødder og appelsin. Bollerne er bagt med grahamsmel og er perfekte til både madpakke og morgenmad.

12-15 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 100 g revne gulerødder
  • 120 g grahamsmel
  • 75 g hakkede hasselnødder
  • 2 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
  • ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk type 00
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan bager du gulerodsboller

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrigeingredienser, og ælt dejen igennem, tilden er smidig. Stil dejen til hævningtildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Form 12 boller, og lad dem efterhæveca. 20 min. på bagepapir på en bageplade.
  3. Pensl bollerne med sammenpisket æg.Bag bollerne på midterste ovnribbe ved225 gr. i ca. 20 min.