Gulerodsgelé til gulerodskage

Gulerodsgelé til gulerodskage

Gulerodsgelé til gulerodskage:

½ l gulerodssaft

rørsukker

appelsinsaft

6 g agar agar og 3 g gellan. (Hvis du ikke kan skaffe dette, kan du alternativt bruge 9 blade husblas, men resultatet bliver ikke helt det samme.)

Varm gulerodssaften op og juster smagen med sukker og appelsinsaft, så der kommer en god balance mellem syre og sødme. Gellan og agar agar blendes i saften ved hjælp af en stavblender og koges op. Bruger du husblas, udblødes denne først i koldt vand, inden den smeltes i den varme gulerodssaft.

Hæld den varme saft ud på plader eller serveringsbakker i et meget tyndt lag og afkøles. Umiddelbart før brug, skæres geleen ud i den ønskede str. Det skal ca. være 8 x 8 cm, som løftes forsigtigt af pladen ved hjælp af en pincet.

Gulerodskage, gulerodsgelé, gulerodssaften, gulerodssaft, gellan, agar agar, husblas.