Gulerodskage

Gulerodskage med syndig topping

Gulerodskage - en supernem klassiker. Cream cheese-toppingen skal være sød, fed, syrlig og der skal være rigeligt af den!

Ingredienser

  • Gulerodskage med syndig topping
  • (8-10 pers.)
  • 350 g farin eller rørsukker,
  • evt. ½ af hver
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 4 æg
  • 275 g mel
  • 3 spsk. kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. bagepulver
  • 600 g revne gulerødder
  • 150 g hakkede valnødder
  • Topping:
  • 200 g flødeost
  • 175 g smør
  • 300 g flormelis
  • lidt revet citronskal og -saft
  • fra 1 ubehandlet citron
  • evt. korn fra ½ stang vanilje

  1. 1. Rør sukker og olie sammen, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk, indtil blandingen bliver lys og cremet.
  2. 2. Bland mel, krydderier og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Rør derefter de revne gulerødder og hakkede valnødder i.
  3. 3. H æld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og bag den ved 185 grader i ca. 1 time og et kvarter. Den skal være lidt fugtig indeni!
  4. 4. Pisk toppingen sammen med en elpisker (sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur). Smør glasuren på kagen, og pynt den med hele valnødder, citronmelisseblade eller som her et ananaskirsebær.