Gulerodskage

Gulerodskage med abrikos

Nem og lækker gulerodskage med abrikosmarmelade og glasur.

(8-10 personer)

Gulerodskage

  • 6 æg
  • 200 g sukker
  • 175 g fintrevne gulerødder
  • 250 g smuttede, malede mandler
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. reven citronskal
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • smør og rasp til formen
  • Desuden:
  • 1 dl abrikosmarmelade
  • Glasur:
  • 5 dl. flormelis
  • 4 spsk. vand
  • 2 spsk rom (kan udelades)

  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
  2. Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
  3. Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.