Gulerodspandekager
Disse gulerodspandekager er inspirerede af den klassiske gulerodskage. De er søde, krydrede og toppet med syrlig ostetopping, præcis som kagen. Men her er mindre fedt, færre kulhydrater og masser af frø og lækkerier.
Cirka 10 stk.
Ingredienser
- 1 dl mandelmælk
- (eller anden mælk)
- 4 æg (L)
- 1 dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- 1 dl mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- salt
- 2 dl revet gulerod
- 1 dl hakkede valnødder
- 1 dl små rosiner
- olie til stegning
- Topping:
- 100 g flødeost
- 200 g skyr
- 2 spsk.flydende honning
- 1 tsk fint revet øko citronskal
- hakkede valnødder
- evt. ahorn- eller agavesirup
Sådan gør du
- Pisk mandelmælk og æg sammen. Tilsæt hørfrø og chiafrø, og lad det trække i 10 minutter. Bland mandelmel, bagepulver, kanel, kardemomme og lidt salt sammen, og rør det i æggemasssen. Vend revet gulerod, valnødder og rosiner i dejen, og steg små, tykke pandekager i lidt olie på en varm pande. De skal have ca. 2 minutter på hver side.
- Topping:
- Pisk flødeost og skyr sammen med honning og citronskal. Server pandekagerne med skyrtopping, nødder og eventuelt ahornsirup.
PRØV OGSÅ: Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør
PRØV OGSÅ: Blåbærpandekager
PRØV OGSÅ: Amerikanske boghvedepandekager med banan