Opskrift på gulerodssuppe

Krydret gulerodssuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    680 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    17 %
  • Kulhydrat:
    53 %

4

Ingredienser

  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 knsp chiliflager
  • 2 spsk olivenolie
  • 700 g gulerødder i grove stykker
  • 150 g røde linser
  • ca. 1,2 l grøntbouillon
  • salt, friskkværnet peber.
  • Servering:
  • 50 g ristede, hakkede mandler
  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • lidt frisk koriander eller fintskåret purløg
  • 2 pakker naan.

Sådan gør du

  1. Rist alle krydderier et par minutter på en tør pande.
  2. Varm olien i en gryde og sautér gulerødder og linser heri, tilsæt krydderierne samt bouillon og lad det hele snurre under låg, til gulerødderne er møre og linserne kogt ud.
  3. Blend og smag suppen til med salt og peber, og servér med græsk yoghurt, ristede mandler samt kryddergrønt og lune naan-brød.