grønsagssuppe

Gulerodssuppe

Krydret suppe med masser af krydderier, der booster din sundhed.

4

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk friskreven ingefær
  • 2 udkernede, fintsnittede røde chili
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk rapsolie
  • 750 g gulerødder
  • 2 syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
  • 8 dl grøntbouillon
  • salt, friskkværnet peber
  • Sesamdrys:
  • 2 spsk sesamfrø, 1 tsk spidskommen,
  • 1 tsk korianderfrø, 1 tsk flaget havsalt
  • Servering:
  • 100 g skyr, 200 g fuldkornsbrød og lidt frisk mynte.

Sådan gør du:

  1. løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie under omrøring i 3-4 minutter. Bland gulerødder og æbler ved, tilsæt bouillon og kog, til gulerødderne er møre. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med salt og groftkværnet peber. Sesamdrys: Rist sesamfrø, spidskommen og koriander i en tør pande under omrøring, til de er gyldne. Bland med havsalt og afkøl. Server i dybe tallerkener med skyr og drys på toppen samt fuldkornsbrød.
  2. Energi pr. person: 320 kcal, fedt 21%, protein 16%, kulhydrat 63%