Gulerodssuppe
Krydret suppe med masser af krydderier, der booster din sundhed.
4
Ingredienser
- 2 hakkede løg
- 3 fed hakket hvidløg
- 1 spsk friskreven ingefær
- 2 udkernede, fintsnittede røde chili
- 2 tsk spidskommen
- 1 spsk rapsolie
- 750 g gulerødder
- 2 syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
- 8 dl grøntbouillon
- salt, friskkværnet peber
- Sesamdrys:
- 2 spsk sesamfrø, 1 tsk spidskommen,
- 1 tsk korianderfrø, 1 tsk flaget havsalt
- Servering:
- 100 g skyr, 200 g fuldkornsbrød og lidt frisk mynte.
Sådan gør du:
- løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie under omrøring i 3-4 minutter. Bland gulerødder og æbler ved, tilsæt bouillon og kog, til gulerødderne er møre. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med salt og groftkværnet peber. Sesamdrys: Rist sesamfrø, spidskommen og koriander i en tør pande under omrøring, til de er gyldne. Bland med havsalt og afkøl. Server i dybe tallerkener med skyr og drys på toppen samt fuldkornsbrød.
- Energi pr. person: 320 kcal, fedt 21%, protein 16%, kulhydrat 63%