Gulerodstærte med feta og oliven
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Stege/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 tærte til 6-8 personer)
- 1 portion tærtedej - se opskrift på tærtedej (eller 250 g færdigkøbt butterdej)
- 1/2-3/4 kg gulerødder (skiver/stave)
- 25 g smør
- 1 spsk honning (eller rørsukker)
- 1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal + 2 spsk saft)
- 50 g sorte oliven
- 75 g fetaost
- evt. 1 spsk frisk timian (hakket)
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud, så den passer som et låg til en stegepande (26 cm). Prik den med en gaffel og læg den i køleskabet.
- Brun gulerødderne i smør på panden. Tilsæt honning/rørsukker, citronskal og saft, og lad gulerødderne småstege i 5 min.
- Læg dejlåget over, stop det lidt ned i kanten og sæt panden i ovnen i ca. 20 min., til dejen er gylden og gennembagt.
- Tag panden ud af ovnen og lad tærten hvile i 5-10 min., før den vendes over på et fad/skærebræt.
- Drys med oliven, feta og evt. lidt frisk timian. Servér varm, lun eller afkølet.