Hakkebøf med sennepssovs, bønner og krydderurter

Hakkebøf med sennepssovs, bønner og krydderurter

En klassisk dansk hakkebøf med et strejf af grønt.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stege/kogetid: 10 min.
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 tsk smør
  • 2 tsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk dijonsennep
  • 200 g cremefraiche 18%
  • 1 tsk majsstivelse (Maizena)
  • 250 g grønne bønner
  • 2 spsk persille
  • evt. 2 tsk purløg (fintklippet)
  • Tilbehør:
  • brød, kogte kartofler eller ris og evt. grøn salat

  1. Form 2 hakkebøffer. Brun dem i smør ogolie på begge sider i envarm, halvdyb pande. Krydr med salt og peber. Steg bøffernevidere ca. 3 min. på den ene side og vend dem.
  2. Rør sennep med cremefraiche og majsstivelse, hæld det i panden og kog op.
  3. Læg bønnerne rundt om bøfferne, læglåg på panden, og kog ca. 3 min., til bøfferneer lige netop gennemstegte.
  4. Servér med brød, kartoflereller ris og drys med persille og evt.purløg.