Hakkebøf med sennepssovs, bønner og krydderurter
En klassisk dansk hakkebøf med et strejf af grønt.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stege/kogetid: 10 min.
- 300 g hakket oksekød
- 2 tsk smør
- 2 tsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk dijonsennep
- 200 g cremefraiche 18%
- 1 tsk majsstivelse (Maizena)
- 250 g grønne bønner
- 2 spsk persille
- evt. 2 tsk purløg (fintklippet)
- Tilbehør:
- brød, kogte kartofler eller ris og evt. grøn salat
- Form 2 hakkebøffer. Brun dem i smør ogolie på begge sider i envarm, halvdyb pande. Krydr med salt og peber. Steg bøffernevidere ca. 3 min. på den ene side og vend dem.
- Rør sennep med cremefraiche og majsstivelse, hæld det i panden og kog op.
- Læg bønnerne rundt om bøfferne, læglåg på panden, og kog ca. 3 min., til bøfferneer lige netop gennemstegte.
- Servér med brød, kartoflereller ris og drys med persille og evt.purløg.