Hakkebøffer med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt

Hakkebøffer med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt

Hakket kød ryger tit i indkøbskurven, da det kan tilberedes på utallige måder. Her med lidt sommerligt tilbehør som friske krydderurter og spændende salater.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • 300 g hakket oksekød
  • ½ spsk olie (eller smør)
  • Bulgur/gulerodssalat:
  • 1 dl bulgur
  • 1+2 spsk olivenolie
  • 1/4 l kogende vand
  • 1-2 spsk citronsaft
  • ½ agurk (tern)
  • 250 g gulerødder (groftrevne)
  • salt og peber
  • Mynteyoghurt:
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • frisk mynte
  • salt og peber

  1. Hæld bulguren i en skål og tilsæt 1 spsk olivenolie og ½ tsk salt.
  2. Hæld kogende vand over og lad det trække under låg i ca. 15 min.
  3. Hæld bulguren til afdrypning på en sigte og derefter over i en skål.
  4. Tilsæt citronsaft og olivenolie og vend grønsagerne i. Smag til med salt og peber.
  5. Rør yoghurten sammen med friskhakket mynte, salt og peber.
  6. Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til 2 bøffer. Steg dem på en varm pande med olie og/ eller smør (ca. 4 min. På hver side).
  7. Servér med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt.