Hakkebøffer med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt
Hakket kød ryger tit i indkøbskurven, da det kan tilberedes på utallige måder. Her med lidt sommerligt tilbehør som friske krydderurter og spændende salater.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 15 min.
- 300 g hakket oksekød
- ½ spsk olie (eller smør)
- Bulgur/gulerodssalat:
- 1 dl bulgur
- 1+2 spsk olivenolie
- 1/4 l kogende vand
- 1-2 spsk citronsaft
- ½ agurk (tern)
- 250 g gulerødder (groftrevne)
- salt og peber
- Mynteyoghurt:
- 1½ dl yoghurt naturel
- frisk mynte
- salt og peber
- Hæld bulguren i en skål og tilsæt 1 spsk olivenolie og ½ tsk salt.
- Hæld kogende vand over og lad det trække under låg i ca. 15 min.
- Hæld bulguren til afdrypning på en sigte og derefter over i en skål.
- Tilsæt citronsaft og olivenolie og vend grønsagerne i. Smag til med salt og peber.
- Rør yoghurten sammen med friskhakket mynte, salt og peber.
- Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til 2 bøffer. Steg dem på en varm pande med olie og/ eller smør (ca. 4 min. På hver side).
- Servér med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt.