Hamburgere
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Stege/bagetid: ca. 10 min.
- Ikke fryse-egnede
- Ingredienser:
- 4 burgerboller (evt. med sesamfrø)
- 500 g friskhakket magert oksekød
- 2 tsk smør + 2 tsk olie
- salt og friskkværnet peber
- 8 spsk tomatketchup
- 4 salatblade
- 2 tomater (skiver)
- 4 syltede agurker (skiver)
- 1 rødløg (ringe)
- Tilbehør:
- pommes frites
- Form fire flade hakkebøffer. Brun dem i en blanding af smør ogolie og krydr med salt og peber. Skru ned ogsteg bøfferne i ca. 4min. på hver side, til de lige netop er gennemstegte.
- Lun bollerne samtidigt, flæk demog smør ketchup på over- og underbollerne. Læg salatblade, tomatskiver, bøf, syltede agurker og løg i bollerne.
- Servér burgeren frisklavede, evt. med pommes frites.
- Pommes frites:
- French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
- Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
- Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.