Opskrift på nemme karameller med salt
Søde, salte karameller af den allerbedste slags med hård, chewy konsistens. En sikker vinder.
ca. 30 små karameller
Total:15 minutter
Ingredienser
- Nemme hårde karameller med salt
- 200 ml piskefløde
- 100 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
- Kom fløde, sukker, glukosesirup og 1 tsk flagesalt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad massen koge ved middelvarme, indtil karamellen tykner, er gylden og har en temperatur på ca. 125 grader. Rør lidt i den undervejs, dog mest til sidst.
- Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 14 x 14 cm) beklædt med bagepapir, og drys 1 tsk flagesalt ud over. Lad karamellen sætte sig natten over ved stuetemperatur.
- Skær karamelmassen ud i små, rustikke stykker, og server - eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
- TIP Ønsker du en blødere karamel, så varm kun karamelmassen op til 120 grader.