Opskrift på harira marokkansk kikærtesuppe

Harira - suppe af lammekød, kikærter og spinat

4

Ingredienser

  • 200 g udblødte kikærter
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stort løg, skåret ud i tern
  • 200 g lammehals, skåret ud i 1 cm stykker
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 dåse tomater
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon (gerne Morga – fås i helsen)
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt ingefær
  • ½ tsk safran
  • 4-6 citronskiver
  • havsalt
  • peber
  • 100 g babyspinat
  • 4 spsk koriander, hakket.

Sådan gør du

  1. Varm en stor gryde med låg op. Kom smørret i og brun kødet med løgene og alle krydderierne. Kom bouillon, kikærter, tomatpure, tomater og citronskiver i, og lad suppen simre – gerne i to timer, jo mere jo bedre!
  2. Server suppen i fine skåle og pynt med spinat og koriander på toppen.