Harira - suppe af lammekød, kikærter og spinat
4
Ingredienser
- 200 g udblødte kikærter
- 1 tsk bagepulver
- 1 stort løg, skåret ud i tern
- 200 g lammehals, skåret ud i 1 cm stykker
- 2 spsk tomatpure
- 2 dåse tomater
- 1,2 liter grøntsagsbouillon (gerne Morga – fås i helsen)
- saft af 1 citron
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk stødt ingefær
- ½ tsk safran
- 4-6 citronskiver
- havsalt
- peber
- 100 g babyspinat
- 4 spsk koriander, hakket.
Sådan gør du
- Varm en stor gryde med låg op. Kom smørret i og brun kødet med løgene og alle krydderierne. Kom bouillon, kikærter, tomatpure, tomater og citronskiver i, og lad suppen simre – gerne i to timer, jo mere jo bedre!
- Server suppen i fine skåle og pynt med spinat og koriander på toppen.