Opskrift på hasselnøddeæg med bærstøv

Hasselnøddeæg med bærstøv

Små hasselnøddesøde æg, der hitter hos både store og små. Bag det fine, syrligsøde bærstøv gemmer sig blød nougat tilsat knasende, karamelliserede hasselnødder. Dejligt nemme og drønlækre! Her får du opskriften på de fine små og knasende påskeæg:

Ca. 15 æg

Ingredienser

  • Af Maja Ambeck Vase
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g sukker
  • 100 g blød nougat af god kvalitet
  • 100 g mælkechokolade
  • 3-4 spsk frysetørret ­hindbær- og solbærpulver

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne i 5 ­minutter ved 200 ­grader, og gnub hinderne af i et rent ­viskestykke. Hak dem groft. Smelt sukker til gylden ­karamel i en gryde, og rør hurtigt de hakkede nødder i.
  2. Hæld massen ud på et ­stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Blend 100 g til mel, og hak resten groft.
  3. Kom nougat, hasselnøddemel og ­grofthakkede ­hasselnødder i en skål, og bland det godt sammen. Form små æg af massen, og stil dem på køl et øjeblik.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl/smør et tyndt lag chokolade på et æg, og rul det straks i de frysetørrede bær. Gentag med ­alle æg. Opbevar æggene i en lufttæt beholder i køleskabet.
  5. Tip: Du kan erstatte mælkechokoladen med mørk chokolade, hvis du er mere til det.