Hele fyldte græskar

Hele fyldte græskar

En fyldig vegetarret, der kan tilføjes lidt ristet bacon i tern, hvis du savner proteiner.

4

Total:1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 4 små græskar, f.eks. hokaido
  • (ca. 2 kg i alt)
  • 20 g smør
  • 250 g ris
  • 2 løg
  • 100 g rosiner
  • 150 g sortkål (eller rødkål)
  • 5 dl grøntsagsbouillon eller vand
  • 50 g smør
  • 1 lille bdt frisk basilikum (kan udelades eller erstattes af persille)
  • 4 forårsløg
  • 100 g kokosmel
  • salt og peber.

  1. Skær toppen af græskarrene, og sæt dem i en 200 grader varm ovn, og bag dem i 45 min. Skrab kernerne ud, men lad kødet blive i.
  2. Lav i mellemtiden fyldet. Smelt smørret i en gryde, og kom ris og løg ved. Lad dem sautere, til løgene er bløde. Tilsæt rosiner, kål og bouillon, og bring grydens indhold i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre, til risene er møre, ca. 10 min. Rør de 50 g smør ud i risene sammen med basilikum, forårsløg og kokosmel. Smag til med salt og peber.
  3. Kom fyldet op i græskarrene, og spis med en ske.