Hele fyldte græskar
En fyldig vegetarret, der kan tilføjes lidt ristet bacon i tern, hvis du savner proteiner.
4
Total:1 time 5 minutter
Ingredienser
- 4 små græskar, f.eks. hokaido
- (ca. 2 kg i alt)
- 20 g smør
- 250 g ris
- 2 løg
- 100 g rosiner
- 150 g sortkål (eller rødkål)
- 5 dl grøntsagsbouillon eller vand
- 50 g smør
- 1 lille bdt frisk basilikum (kan udelades eller erstattes af persille)
- 4 forårsløg
- 100 g kokosmel
- salt og peber.
- Skær toppen af græskarrene, og sæt dem i en 200 grader varm ovn, og bag dem i 45 min. Skrab kernerne ud, men lad kødet blive i.
- Lav i mellemtiden fyldet. Smelt smørret i en gryde, og kom ris og løg ved. Lad dem sautere, til løgene er bløde. Tilsæt rosiner, kål og bouillon, og bring grydens indhold i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre, til risene er møre, ca. 10 min. Rør de 50 g smør ud i risene sammen med basilikum, forårsløg og kokosmel. Smag til med salt og peber.
- Kom fyldet op i græskarrene, og spis med en ske.