Hindbærsnitter med bolsjefarvet glasur

Hindbærsnitter med bolsjefarvet glasur

En snitte er en lækker lille sag, perfekt til eftermiddagskaffen. Her får du opskriften på klassiske hindbærsnitter pyntet med flot bolsjefarvet glasur.

ca. 18 snitter

Total:1 time 15 minutter

Arbeidstid:50 minutter

Ingredienser

Linsedej:

  • 100 g mandler
  • 200 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 100 g flormelis
  • ½ tsk. salt
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling:

  • 1 æg

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • ca. 1 spsk. koldt vand

Pynt:

  • 1-2 tsk. hindbærpulver (se tip)
  • ½ tsk. citronsaft
  • ca. 1 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Linsedej: Hak mandlerne fint f.eks. i en foodprocessor. Bland dem med mel, flormelis, og salt. Skær smørret i små stykker, og hak det ud i melet med et mørdejsjern eller i foodprocessoren. Saml dejen med sammenpisket æg, og del den i 2 portioner á ca. 325 gram.
  2. Klap dem ud til flade plader, pak dem ind, og læg dem i køleskabet i 30-60 min.
  3. Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir eller plastfilm til firkanter (20 x 30 cm). Læg dem fladt (f.eks. på en bageplade) i køleskabet i 1 times tid.
  4. Læg en dejplade på en bageplade eller i en form, der passer, og pensl kanten af dejpladen med sammenpisket æg.
  5. Fyld: Smør hindbærmarmeladen på dejen i et jævnt lag med en palet, uden at komme helt ud på kanterne.
  6. Tag den anden dejplade ud af køleskabet, læg den på marmeladen, og tryk den til - først let i midten, og dernæst kanten rundt.
  7. Pensl overfladen med æg, og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Flyt den forsigtigt over på en rist, og lad den køle helt af.
  8. Glasur: Pisk flormelis og æggehvide sammen med en håndmikser i ca. 5 min., til det bliver tykt og luftigt. Pisk en smule vand i, til passende konsistens. Smør glasuren på kagen, og lad den tørre.
  9. Pynt: Opløs hindbærstøv i citronsaft og vand, og si kernerne fra. Pensl striber på glasuren med en lille pensel - som at male akvarel. Lad det tørre.
  10. Rids først forsigtigt glasuren igennem med en varm, spids kniv i ca. 3x6 firkanter, og skær kagen i snitter.

Tip:

Du kan også pensle kagerne med 1 tsk. gelfarve fortyndet med en smule vodka eller snaps. Det gør glasuren flot blank.