Hindbærsnitter med sprød glasur
Søde stjerneformede hindbærsnitter, der smager helt fantastisk!
16-20 små snitter
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 160 g sukker eller flormelis
- 40 g kokos
- 250 g koldt smør
- 1 æg
- 1 glas god hindbærsyltetøj
- 1 æggehvide
- ca. 200 g flormelis
- 2-3 dråber rød frugtfarve
- pastelfarvede sukkerperler
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og kokos, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Smuldr smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt det hele æg.
- Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.
- Del dejen i to lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm, imellem to stykker bagepapir.
- Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst en halv time.
- Læg det ene lag dej ud på et bord, og fordel syltetøjet på dejen i et jævnt lag.
- Placér det andet mørdejslag ovenpå, og brug en stjerneformet udstikker til at stikke stjerner ud.
- Tryk kanterne let sammen, og læg kagerne på en bageplade.
- Bag dem ved 180 grader i midten af ovnen i ca. 7-8 minutter, eller til de er let gyldne i kanten.
- Pisk æggehvide med flormelis, indtil massen er hvid og let stiv.
- Tilsæt farve, til du synes farven er rigtig, og smør glasuren på overfladen af stjernekagerne.
- Drys med sukkerperler og lad glasuren stå og tørre let i overfladen. Opbevar i en lufttæt beholder, eller nyd kagerne med det samme.