Hindbærsnitter med sprød glasur

Hindbærsnitter med sprød glasur

Søde stjerneformede hindbærsnitter, der smager helt fantastisk!

16-20 små snitter

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 160 g sukker eller flormelis
  • 40 g kokos
  • 250 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 glas god hindbærsyltetøj
  • 1 æggehvide
  • ca. 200 g flormelis
  • 2-3 dråber rød frugtfarve
  • pastelfarvede sukkerperler

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker og kokos, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Smuldr smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt det hele æg.
  2. Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.
  3. Del dejen i to lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm, imellem to stykker bagepapir.
  4. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst en halv time.
  5. Læg det ene lag dej ud på et bord, og fordel syltetøjet på dejen i et jævnt lag.
  6. Placér det andet mørdejslag ovenpå, og brug en stjerneformet udstikker til at stikke stjerner ud.
  7. Tryk kanterne let sammen, og læg kagerne på en bageplade.
  8. Bag dem ved 180 grader i midten af ovnen i ca. 7-8 minutter, eller til de er let gyldne i kanten.
  9. Pisk æggehvide med flormelis, indtil massen er hvid og let stiv.
  10. Tilsæt farve, til du synes farven er rigtig, og smør glasuren på overfladen af stjernekagerne.
  11. Drys med sukkerperler og lad glasuren stå og tørre let i overfladen. Opbevar i en lufttæt beholder, eller nyd kagerne med det samme.