Hindbær a la Tiramisu
Brug de skønne hindbær i denne luftige og friske dessert a la Tiramisu.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Fryse-egnet
- 400 g friske hindbær
- 4 pasteuriserede æggeblommer (4 spsk)
- 100 g sukker
- 500 g mascarpone (italiensk flødeost)
- ½ stang vanilje (kornene)
- 1 spsk citronsaft
- 1/4 l piskefløde
- 250 g ladyfingers (sprøde italienske kager)
- ½ dl hindbærbrændevin (eller likør)
- 100 g mørk chokolade (hakket, eller 3 spsk kakao)
- 1. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Pisk mascarpone sammen med resten af sukkeret og vaniljekorn. Vend æggeblommer og mascarpone sammen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
- 2. Dæk bunden af et firkantet fad (ca. 20x30 cm) med kager. Stænk kagerne med brændevin eller likør og smør halvdelen af cremen over dem. Stil hindbærrene tæt i cremen. Læg endnu et lag kager over, stænk med spiritus og dæk med creme. Glat overfladen og sæt desserten koldt i min. 3 timer. Drys med chokolade eller sigtet kakao.
- 3. I stedet for chokolade kan kagen pyntes med friske hindbær eller hindbærsovs: blend 200 g hindbær sammen med 75 g sukker og pres det igennem en sigte.
- 4. Desserten kan fryses uden pynt og optøes i køleskabet natten over. Pynt umiddelbart før servering.