Hindbær a la Tiramisu

Hindbær a la Tiramisu

Brug de skønne hindbær i denne luftige og friske dessert a la Tiramisu.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 400 g friske hindbær
  • 4 pasteuriserede æggeblommer (4 spsk)
  • 100 g sukker
  • 500 g mascarpone (italiensk flødeost)
  • ½ stang vanilje (kornene)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/4 l piskefløde
  • 250 g ladyfingers (sprøde italienske kager)
  • ½ dl hindbærbrændevin (eller likør)
  • 100 g mørk chokolade (hakket, eller 3 spsk kakao)

  1. 1. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Pisk mascarpone sammen med resten af sukkeret og vaniljekorn. Vend æggeblommer og mascarpone sammen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  2. 2. Dæk bunden af et firkantet fad (ca. 20x30 cm) med kager. Stænk kagerne med brændevin eller likør og smør halvdelen af cremen over dem. Stil hindbærrene tæt i cremen. Læg endnu et lag kager over, stænk med spiritus og dæk med creme. Glat overfladen og sæt desserten koldt i min. 3 timer. Drys med chokolade eller sigtet kakao.
  3. 3. I stedet for chokolade kan kagen pyntes med friske hindbær eller hindbærsovs: blend 200 g hindbær sammen med 75 g sukker og pres det igennem en sigte.
  4. 4. Desserten kan fryses uden pynt og optøes i køleskabet natten over. Pynt umiddelbart før servering.