Hindbærshake og hindbærsnitter
Her får du en opdateret version af de klassiske hindbærsnitter, som smager fantastisk sammen med en hindbærshake.
Hindbærshake og hindbærsnitter til 4 personer
Total:45 minutter
Hindbærshake:
- 200 g hindbær
- 100 g sukker
- 200 g god hindbærsorbet
- 1 tsk flormelis
- 2 dl piskefløde eller yoghurt naturel.
- De fra-siede bær fra hindbærshaken
- 250 g hvid hvede
- 3 spsk florsukker
- 125 g koldt smør i tern
- 1 spsk koldt vand
- 1 æg til pensling
- 1 dl florsukker til at drysse med.
Sådan laver du hindbærshake og hindbærsnitter
- 1. Kog frugt og sukker sammen under låg i 5 min og si bærrene og stil dem til side fra (du skal bruge dem til hindbærsnitterne). Kog saften ind til det halve og lad siruppen køle af.
- 2. Når du skal servere hindbærshaken, hælder du siruppen på kolde glas. Blend nu sorbet, flormelis og fløde eller yoghurt til en grødis og hæld det over siruppen.
- 3. Miks alle ingredienser i en foodprocessor – de skal kun lige være samlet. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet i en halv time. Rul herefter dejen ud og skær den i firkanter.
- 4. Læg de fra-siede hindbær ovenpå, pensl dejkanterne med æg og fold dejen omkring fyldet. Stilles på køl, så de er kolde ved bagning. Bag pakkerne i 10 minutter på 175 grader, køl dem let af og drys med flormelis.