Hjemmelavet falafel
Falafler består af kikærter og er supersunde, så længe du undgår frituren og i stedet steger dem på en non-stick pande.
Ingredienser
- 15 styk.
- 2 dåser kikærter, (840 g drænet vægt)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tahin (sesampasta)
- 1 tsk spidskommen
- skal af 1/2 citron
- 1 knivspids cayennepeber
- 1/2 dl hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 dl sesam
- 1/4 dl olie
- ½ dl vand
- 1 spsk salt
- ½ tsk peber
- 2 spsk olivenolie til stegning.
Sådan gør du.
- Hæld vandet fra kikærterne, og blend bønnerne grundigt sammen med alle ingredienserne. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis farsen er for tør. Lad farsen hvile i en halv time.
- Form dellerne med melede hænder og steg dem forsigtigt i olie på panden.
- Servér med klassisk mellemøstligt tilbehør som hummus, tomater, agurk og salat. Smager også skønt med hummus og arabisk fladbrød.
- 100 kcal pr. styk, 70 g.
- Prøv også krydrede kikærter
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/