Krydrede kikærter
Kikærter indeholder meget jern, magnesium og zink. Kikærten er desuden rig på aminosyren lysin og på vitamin B1 (thiamin) og B6.
2
Ingredienser
- 2 store rødløg
- 2 spsk olie (kan der spares)
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk garam marsala
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 2 lime
- 1 dåser kogte kikærter
- 1 rød chili
- 1 bundt persille
- 1 tsk salt.
Sådan laver du krydrede kikærter:
- Skær løgene i 8 dele og svits med i olien på panden. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minut.
- Skær limekødet ud af skallen og hak det. Bland limekødet med løgene.
- Vend kikærterne i og sluk for varmen.
- Skær chili i ringe og skyl og hak persillen.
- Vend chili og persille i blandingen. Smag til med salt.
- Servér som en vegetarisk middag eller evt. til lam eller kylling.
- 377 kcal. pr. person
- Prøv også grønne bønner med pocheret æg og tuncreme
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/