Krydrede kikærter

Krydrede kikærter

Kikærter indeholder meget jern, magnesium og zink. Kikærten er desuden rig på aminosyren lysin og på vitamin B1 (thiamin) og B6.

2

Ingredienser

  • 2 store rødløg
  • 2 spsk olie (kan der spares)
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk garam marsala
  • 1 ½ tsk. spidskommen
  • 2 lime
  • 1 dåser kogte kikærter
  • 1 rød chili
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk salt.

Sådan laver du krydrede kikærter:

  1. Skær løgene i 8 dele og svits med i olien på panden. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minut.
  2. Skær limekødet ud af skallen og hak det. Bland limekødet med løgene.
  3. Vend kikærterne i og sluk for varmen.
  4. Skær chili i ringe og skyl og hak persillen.
  5. Vend chili og persille i blandingen. Smag til med salt.
  6. Servér som en vegetarisk middag eller evt. til lam eller kylling.
  7. 377 kcal. pr. person
  8. Prøv også grønne bønner med pocheret æg og tuncreme
  9. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/