Hjemmelavet granola med drænet yoghurt
God, sprød og hjemmelavet knas er så meget bedre, end det man kan købe.
Ingredienser
- 3 spsk kokosolie (evt. anden smagsneutral olie)
- 75 g honning
- 200 g grovvalsede havregryn
- 50 g kokosmel eller flager
- 150 g nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler, evt. blandet)
- 75 g græskarkerner
- 75 g sesamfrø
- 2 spsk sukker
- evt rosiner, tørrede tranebær eller anden tørret frugt i mindre stykker
- tilbehør:
- ca 8 dl drænet yoghurt
Sådan gør du:
- Varm olien og honningen i en gryde ved svag varme, indtil honningen er smeltet. Bland honning-olieblandingen godt sammen med resten af ingredienserne, og bred granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag granolaen i ovnen ved 180˚ i ca. 20-25 min., indtil den er sprød og gylden. Men hold øje og rør rundt i blandingen fra tid til anden. Får havregrynene først for meget, er den svært at redde. Tag granolaen ud, og lad den køle af.
- Herfra kan du tilsætte tørret frugt, rosiner eller andet. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder, når den er blevet helt kold.
- Drys granolen på den drænede yoghurt, og servér med det samme.
- Prøv også sprøde røsti med spicy ketchup
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/