Hjemmelavet granola med drænet yoghurt

Hjemmelavet granola med drænet yoghurt

God, sprød og hjemmelavet knas er så meget bedre, end det man kan købe.

Ingredienser

  • 3 spsk kokosolie (evt. anden smagsneutral olie)
  • 75 g honning
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 50 g kokosmel eller flager
  • 150 g nødder (hasselnødder, valnødder eller mandler, evt. blandet)
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g sesamfrø
  • 2 spsk sukker
  • evt rosiner, tørrede tranebær eller anden tørret frugt i mindre stykker
  • tilbehør:
  • ca 8 dl drænet yoghurt

Sådan gør du:

  1. Varm olien og honningen i en gryde ved svag varme, indtil honningen er smeltet. Bland honning-olieblandingen godt sammen med resten af ingredienserne, og bred granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag granolaen i ovnen ved 180˚ i ca. 20-25 min., indtil den er sprød og gylden. Men hold øje og rør rundt i blandingen fra tid til anden. Får havregrynene først for meget, er den svært at redde. Tag granolaen ud, og lad den køle af.
  3. Herfra kan du tilsætte tørret frugt, rosiner eller andet. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder, når den er blevet helt kold.
  4. Drys granolen på den drænede yoghurt, og servér med det samme.
  5. Prøv også sprøde røsti med spicy ketchup
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/