Hjemmelavet granola med chokolade

Hjemmelavet granola med mørk chokolade

Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en lækker og sund granola, der smager fantastisk ovenpå skyr eller chiagrød.

16 portioner

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø
  • 150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder
  • 100 g kokosmel eller kokosflager
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk chiafrø
  • 3 spsk kokosolie
  • 30 g mørk chokolade
  • 100 g tørrede abrikoser, alternativt kan du bruge gojibær eller incabær 
eller en kombination 

Sådan laver du hjemmelavet granola

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.
  2. Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade. Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevares på køl.
  3. Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.

Om Alice Apel Hartvig

Alice Apel Hartvig er medejer af livsstilsklinikken Frk. Skrump og aut. klinisk diætist. Se mere på frkskrump.dk, hvor du kan få hjælp til maden, det stabile blodsukker, træningen, tarmen, inflammationen og hverdagens mentale udfordringer.