Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et af sommerens højdepunkter.

Ingredienser

  • Til ca. 1½ l ufortyndet saft:
  • 25 hyldeblomstskærme
  • 3 økologiske citroner
  • 1 l vand
  • 500 g rørsukker
  • citronskiver og et par myntekviste, når saften skal drikkes

Sådan gør du

  1. Ryst hyldeblomsterne en smule, så de er fri for evt. smådyr. Skyl dem ikke, så skyller du smagen væk. Pres saften af 2 citroner, og skær den 3. citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver. Bring vand og sukker til kogepunktet, og rør i det, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm, og lad det trække 2-3 døgn på køl.
  2. Sigt saften fra hyldeblomsterne, hæld den på flasker, og opbevar i køleskabet. Hvis du har lavet en ekstra stor portion hyldeblomstsaft, så opbevar det, som I kan drikke inden for 1½-2 uger på køl, og kom resten af saften i små fryseposer i fryseren.
  3. Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom gerne citronskiver og myntekviste i din kande med færdig saft. 
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad