Hyldeblomstsaft
Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et af sommerens højdepunkter.
Ingredienser
- Til ca. 1½ l ufortyndet saft:
- 25 hyldeblomstskærme
- 3 økologiske citroner
- 1 l vand
- 500 g rørsukker
- citronskiver og et par myntekviste, når saften skal drikkes
Sådan gør du
- Ryst hyldeblomsterne en smule, så de er fri for evt. smådyr. Skyl dem ikke, så skyller du smagen væk. Pres saften af 2 citroner, og skær den 3. citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver. Bring vand og sukker til kogepunktet, og rør i det, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm, og lad det trække 2-3 døgn på køl.
- Sigt saften fra hyldeblomsterne, hæld den på flasker, og opbevar i køleskabet. Hvis du har lavet en ekstra stor portion hyldeblomstsaft, så opbevar det, som I kan drikke inden for 1½-2 uger på køl, og kom resten af saften i små fryseposer i fryseren.
- Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom gerne citronskiver og myntekviste i din kande med færdig saft.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad