Hjemmelavet karry
Lav din helt egen hjemmelavede karry. Så kan du selv bestemme blandingsforholdet, så du får den smag , du elsker.
Ingredienser
- 1/2 spsk bukkehornsfrø
- 1/2 tsk hel sort peber
- 2 stk laurbærblade
- 1/2 spsk sennepsfrø
- 1 1/2 spsk hel spidskommen
- 6 hele kardemommekapsler
- 5 cm hel kanel
- 3 spsk hele korianderfrø
- 5 hele nelliker
- Samt:
- 1 tsk Allehånde
- 1 spsk ingefær, tørret
- 3 spsk gurkemeje, tørret
- Cayennepeber efter behag (den er meget stærk!)
- Revet muskat
Sådan gør du
- Først kommes disse krydderier:
- bukkehornsfrø
- peber
- laurbærblade
- sennepsfrø
- spidskommen
- kardemomme
- kanel
- koriander
- nelliker
- på en tør, varm pande og varmes godt igennem i ca. 2 min, til krydderierne begynder at dufte.
- Kom resten af krydderierne på panden og varm igennem i yderlige-re 1-2 min.
- Rør godt rundt i blandingen, så den ikke bliver brændt.
- Kom alle krydderier i en morter eller en kaffekværn, og mal dem til fint mel.
- Kom krydderiblanding på fine glas, og så har du din helt egen karry!
- Du kan snildt variere indholdet og komme mere eller mindre i af de enkelte dele, så du får den smag, du elsker!