Hjemmelavet marmelade med hyldeblomst

Hjemmelavet marmelade med hyldeblomst

Det er nemt at lave hjemmelavet marmelade med hyldeblomst! Marmeladen er skøn på ristet brød, og også som tilbehør til pandekager og smagfulde ost.

ca. 2¼ liter marmelade

Total:40 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 500 g hyldeblomstkvas
  • 1 liter vand
  • 750 g syltesukker
  • evt. vanilje (se tip)

Sådan gør du:

  1. Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor til en grov eller fin puré – efter smag.
  2. Hæld puréen i en gryde, og tilsæt vand. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
  3. Tilsæt syltesukker, og kog over rask varme i ca. 5 min.
  4. Hæld den færdige marmelade på steriliserede glas – luk dem til med det samme. Vend dem af og til de første par timer, så frugten fordeler sig i marmeladen.

Tip:

Klip evt. en tom vaniljestang i 4-5 stykker, og kog dem med frugtpuréen. Fordél en stump vaniljestang i hvert glas, når du hælder marmeladen op.