Skøn hjemmelavet rødkål
Lækker hjemmelavet rødkål - det hører sig til på julebordet, både juleaften, men også til julefrokosten. Her får du en nem opskrift på klassisk hjemmelavet rødkål.
Rødkål til 6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: 1 time og 15 min.
- 1 rødkål, 1250-1500 g
- 50 g smør eller andefedt
- 2 dl ribs- eller solbærsaft eller gelé
- 1 dl bærvineddike eller balsamico
- 2 tsk. salt
- 10 stk. hel sort peber
- 5 hele nelliker
- 2 hele allehånde
- 2-3 spsk. sukker
- salt og peber
Sådan laver du hjemmelavet rødkål
- Skær stokken ud af kålen, og snit kålen fint.
- Smelt smør eller andefedt i en gryde, og vend kålen i, så den bliver blank.
- Tilsæt saft, eddike, salt og krydderier i et tefilter eller lignende, og lad kålen simre under låg i 1 time.
- Tag låget af, og lad kålen koge igennem, til væsken er næsten fordampet. Smag til med sukker, salt og peber.
- Tip: Er du i tidsnød, kan et glas med færdigkøbt rødkål nemt kan piftes op med lidt frisk saft og bæreddike.