Brune kager

Brune kager med sukat

Lækre sprøde brune kager hører julen til - få opskriften på Hjemmets lækre brunkager her:

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 ½ time
  • Hviletid:
  • 1 døgn
  • Bagetid:
  • 6-7 min.
  • (ca. 250 stk.)
  • 200 g mørk sirup
  • 200 g farin (ca. 3 1/2 dl)
  • 250 g smør
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk nellike
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk ingefær
  • 75 g mandler
  • 50 g hakket sukat
  • 50 g hakket pomeransskal
  • ca. 500 g mel (ca. 8 1/2 dl)

  1. Kom sirup, farin og smør i en gryde og varm det til kogepunktet.
  2. Tag gryden fra varmen og tilsæt potaske udrørt i vand under omrøring.
  3. Lad blandingen svale.
  4. Tilsæt krydderier, smuttede, finthakkede mandler, sukat og pomeransskal.
  5. Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens.
  6. Tril dejen i tykke stænger og stil dem koldt natten over.
  7. Skær stængerne i tynde skiver.
  8. Bag brunkagerne midt i ovnen ved 200 grader 6-7 min.
  9. Lad brunkagerne afkøle på en bagerist.