Brune kager med sukat
Lækre sprøde brune kager hører julen til - få opskriften på Hjemmets lækre brunkager her:
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 ½ time
- Hviletid:
- 1 døgn
- Bagetid:
- 6-7 min.
- (ca. 250 stk.)
- 200 g mørk sirup
- 200 g farin (ca. 3 1/2 dl)
- 250 g smør
- 2 tsk potaske
- 1 spsk vand
- 3 tsk kanel
- 2 tsk nellike
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk ingefær
- 75 g mandler
- 50 g hakket sukat
- 50 g hakket pomeransskal
- ca. 500 g mel (ca. 8 1/2 dl)
- Kom sirup, farin og smør i en gryde og varm det til kogepunktet.
- Tag gryden fra varmen og tilsæt potaske udrørt i vand under omrøring.
- Lad blandingen svale.
- Tilsæt krydderier, smuttede, finthakkede mandler, sukat og pomeransskal.
- Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens.
- Tril dejen i tykke stænger og stil dem koldt natten over.
- Skær stængerne i tynde skiver.
- Bag brunkagerne midt i ovnen ved 200 grader 6-7 min.
- Lad brunkagerne afkøle på en bagerist.