salat

Hjertesalat, blåbær og gedeost

Delikat salat med bær, gedeost og masser af farve og smag.

4

Ingredienser

  • 2 små hjertesalat plukket i enkelte blade
  • 1 bakke blåbær
  • 300 g croutoner
  • 75 g gedeost
  • Kviste af persille, dild og purløg
  • Honningristede valnøddekerner:
  • 25 g valnøddekerner
  • 1 spsk honning

Sådan gør du:

  1. Pluk salaten i enkelte blade, bland dem med bær, croutoner og stykker af gedeost samt urter.
  2. Del valnøddekernerne i halve. Varm honningen i en lille pande, bland valnøddekernerne i og rist dem gyldne under omrøring. Bred nødderne på en tallerken, lad dem afkøle, før de drysses over salaten.
  3. Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten før serveringen.
  4. Energi pr. person: 360 kcal., fedt 30%, protein 15 %, kulhydrat 55%