hokaido suppe

Hokkaido-suppe

Jane Ryberg har skrevet en e-bog med opskrifter på julemad uden sukker, mejeriprodukter og hvedemel. Få her hendes opskrift på lækker hokkaido-suppe.

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 6 kartofler
  • 1 pastinak
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 rød peber
  • 1 løg
  • 1 lille squash
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • Vand
  • 1 spsk. balsamico eddike
  • 2 spsk. tamari
  • 2 tsk. urtesalt
  • 1 tsk. peber

  1. Hokkaido græskaret udkernes og skæres i tern. (Du behøver ikke at tage skrællen af). Rengør og skær alle grøntsager i stykker.
  2. Varm kokosolie i en gryde og tilsæt karry og lad det bruse op. Kom løg og hvidløg i gryden og lad det stege lidt, før de øvrige grøntsager tilsættes. Vend grøntsagerne godt i gryden og lad det svitse lidt, inden du tilsætter vand, så det netop dækker grøntsagerne.
  3. Lad suppen koge ca. ½ time, blend den og tilsæt salt, peber, balsamico eddike og tamari – og mere vand hvis behov. Skal suppen være ekstra hot, så tilsæt ½-1 rød chili og et par skiver frisk ingefær og blend det med.
  4. Toppings forslag: Kyllingestrimler stegt i kokosolie og karry eller krydrede kikærter (kogte kikærter svitset i kokosolie og karry) og grøn pesto