Hokkaido-suppe
Jane Ryberg har skrevet en e-bog med opskrifter på julemad uden sukker, mejeriprodukter og hvedemel. Få her hendes opskrift på lækker hokkaido-suppe.
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 6 kartofler
- 1 pastinak
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 1 rød peber
- 1 løg
- 1 lille squash
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. kokosolie
- 1 tsk. karry
- Vand
- 1 spsk. balsamico eddike
- 2 spsk. tamari
- 2 tsk. urtesalt
- 1 tsk. peber
- Hokkaido græskaret udkernes og skæres i tern. (Du behøver ikke at tage skrællen af). Rengør og skær alle grøntsager i stykker.
- Varm kokosolie i en gryde og tilsæt karry og lad det bruse op. Kom løg og hvidløg i gryden og lad det stege lidt, før de øvrige grøntsager tilsættes. Vend grøntsagerne godt i gryden og lad det svitse lidt, inden du tilsætter vand, så det netop dækker grøntsagerne.
- Lad suppen koge ca. ½ time, blend den og tilsæt salt, peber, balsamico eddike og tamari – og mere vand hvis behov. Skal suppen være ekstra hot, så tilsæt ½-1 rød chili og et par skiver frisk ingefær og blend det med.
- Toppings forslag: Kyllingestrimler stegt i kokosolie og karry eller krydrede kikærter (kogte kikærter svitset i kokosolie og karry) og grøn pesto