Honninghjerter

Honninghjerter

Der kan bages små ellerstore hjerter. Pynt demefter eget valg.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 6 min.
  • Opbevares i dåse
  • 225 g honning
  • 125 g brunt farin
  • 50 g smør/margarine
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1/2 tsk natron
  • ca. 375 g mel (ca. 6 dl)
  • Pynt:
  • glasur, chokolade, mandler, krymmel m.m.

  1. Smelt honning, farin ogfedtstof i en gryde. Taggryden fra varmen oglad det svale lidt.
  2. Blandkrydderier og natron imelet og rør det i denafsvalede fedtstofmasse.
  3. Ælt dejen sammen– dejen er nu megetlind, så det er en godidé at lade den svalelidt, inden den udrulles.
  4. Udstik julehjerter, storeog små, sørg også for,at der udstikkes et hultil bånd, så figurernekan hænges, hvis deskal det.
  5. Kom dem påbagepladen belagt medbagepapir.
  6. Bag dem ved200 grader i 6-8 min.,alt efter hvor store ogtykke hjerterne er.
  7. Laddem svale helt, inden dedekoreres med flormelisrørt sammen med pasteuriseretæggehvide.
  8. Flækkede mandler,cocktailbær, krymmelm.m. kan bruges sompynt.