Honningkage med glasur

Honningkage med glasur

Den gode honningkage kan pyntes med glasur eller nydes med koldt smør.

(1 kage – ca. 20 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 75-90 min.
  • Fryse-egnet
  • 150 g honning
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 150 g farin
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk st. kanel
  • 1 tsk st. nellike
  • 1/2 tsk st. ingefær
  • 1/2 tsk st. muskatblomme
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 3 spsk appelsinmarmelade
  • Glasur:
  • 100 g flødeost
  • 50 g blødt smør
  • 3/4 dl honning

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Giv honningog smør et opkog i engryde, og lad det afkøle.
  2. Pisk æggene luftigemed farin og pisk honningmasseni.
  3. Bland allede tørre ingredienser ogrør dem i dejen.
  4. Vendtil sidst grofthakkedemandler og marmeladei dejen, og fyld den i ensmurt sandkageform(1 1/2 l).
  5. Bag kagen påovnens nederste rille i75-90 min.
  6. Prøv med entandstikker, om kagener gennembagt, og ladden stå i formen 10min., før den vendes udpå en rist.
  7. Server kagenmed koldt smør ellerpynt den med glasur:
  8. Rør flødeost og smør godt sammen og tilsæthonning. Stil glasurenkoldt, til den har smørbarkonsistens.