Honningkage med glasur
Den gode honningkage kan pyntes med glasur eller nydes med koldt smør.
(1 kage – ca. 20 skiver)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 75-90 min.
- Fryse-egnet
- 150 g honning
- 150 g smør
- 2 æg
- 150 g farin
- 300 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk st. kanel
- 1 tsk st. nellike
- 1/2 tsk st. ingefær
- 1/2 tsk st. muskatblomme
- 100 g hakkede, smuttede mandler
- 3 spsk appelsinmarmelade
- Glasur:
- 100 g flødeost
- 50 g blødt smør
- 3/4 dl honning
- Tænd ovnen på 175 grader. Giv honningog smør et opkog i engryde, og lad det afkøle.
- Pisk æggene luftigemed farin og pisk honningmasseni.
- Bland allede tørre ingredienser ogrør dem i dejen.
- Vendtil sidst grofthakkedemandler og marmeladei dejen, og fyld den i ensmurt sandkageform(1 1/2 l).
- Bag kagen påovnens nederste rille i75-90 min.
- Prøv med entandstikker, om kagener gennembagt, og ladden stå i formen 10min., før den vendes udpå en rist.
- Server kagenmed koldt smør ellerpynt den med glasur:
- Rør flødeost og smør godt sammen og tilsæthonning. Stil glasurenkoldt, til den har smørbarkonsistens.