Honningkage

Honningkage

Skøn og saftig honningkage med valnøddekerner og orangeskal - brug gerne en mørk honning f.eks. skovhonning til honningkagen, så får den en mere intens smag af honning. Honningkagen er en dejlig sødkage, der passer godt til en kop kaffe eller te.

1 kage - ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet
  • 275 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk pulverkaffe (instant, f.eks. Nescafé)
  • 50 g smør (smeltet)
  • 300 g honning (gerne mørk, evt. skovhonning)
  • 2 spsk syltet orangeskal (50 g, hakket)
  • 100 g valnøddekerner (hakkede)
  • Tilbehør: evt. smør

  1. Beklæd en brødform(ca. 23x13 cm) med bagepapir. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt. Pisk æg og farin skummende.
  2. Rør kaffepulveret ud i det smeltede smør.Tilsæt honning og rørdet sammen. Varm evt. blandingen op, tilhonningen er flydende og lun, men ikke op til mere end ca. 40 grader.
  3. Vend melblandingeni æggeskummetskiftevist med lidt afden flydende smør-honning-blanding oglidt af melblandingen,til dejen er ensartet.Tilsæt orangeskal og valnødder.
  4. Fyld dejen i brødformen.Sæt den i midtenaf ovnen. Tænd på 175 grader. Bag ca. 50 min. Stik et lille træspid eller en lille kniv i kagen.Hvis der er rå dejpå, skal kagen bage lidt mere. Målt med et stegetermometerskal kernetemperaturen være 98 grader.
  5. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær skiver af kagen, og smør dem evt. medsmør.