Honningkager som puslespil

Honningkager som puslespil

(ca. 8 puslespil a 15 x 15)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 2 timer
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 450 g honning
  • 250 g farin
  • 150 g smør
  • ca. 750 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 2 tsk potaske (+ 1 spsk vand)
  • Glasur:
  • 300 g flormelis
  • evt. frugtfarve og pynt

  1. Smelt honning, farin og smør i en gryde og hæld det i en skål. Sigt 500 g mel sammen med krydderier og rør det i honningmassen.
  2. Rør potasken ud i vand og rør det i dejen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, til dejen kan æltes på bordet. Pak den i film og lad den hvile i køleskab i min. 1 time og gerne natten over.
  3. Rul dejen ud i ca. ½ cms tykkelse, del den i firkanter (15 x 15 cm) og læg dem på bageplader med bagepapir. Udstik en eller to enkle figurer og skær dejen omkring i „puslespils-stykker“.
  4. Skil dem lidt ad med en palet og bag dem i 8-10 min. ved 200 grader. Lad kagerne afkøle på en bagerist, skær dem evt. lidt til og pynt med glasur m.m. Pak i æsker eller kagedåser.