Honningkager som puslespil
(ca. 8 puslespil a 15 x 15)
Ingredienser
- Arbejdstid: 2 timer
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnede
- 450 g honning
- 250 g farin
- 150 g smør
- ca. 750 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nelliker
- 2 tsk potaske (+ 1 spsk vand)
- Glasur:
- 300 g flormelis
- evt. frugtfarve og pynt
- Smelt honning, farin og smør i en gryde og hæld det i en skål. Sigt 500 g mel sammen med krydderier og rør det i honningmassen.
- Rør potasken ud i vand og rør det i dejen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, til dejen kan æltes på bordet. Pak den i film og lad den hvile i køleskab i min. 1 time og gerne natten over.
- Rul dejen ud i ca. ½ cms tykkelse, del den i firkanter (15 x 15 cm) og læg dem på bageplader med bagepapir. Udstik en eller to enkle figurer og skær dejen omkring i „puslespils-stykker“.
- Skil dem lidt ad med en palet og bag dem i 8-10 min. ved 200 grader. Lad kagerne afkøle på en bagerist, skær dem evt. lidt til og pynt med glasur m.m. Pak i æsker eller kagedåser.