Hønsesalat

Hønsesalat

Hjemmelavet Hønsesalat

4

Ingredienser

  • 300 g kogt eller stegt hønse eller kyllingekød
  • 1 dl syrnet fløde 9% +
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1-2 tsk karry
  • salt, peber
  • 1-2 æbler i tern
  • 125 g fintsnittede jordskokker
  • lidt citronsaft
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 3 spsk hakkede cornichoner
  • 300 g fuldkornsbaguette i skiver
  • Karse, dild eller purløg

Sådan gør du:

  1. Skær eller riv hønse-/kyllingekød i passende stykker. Rør syrnet fløde og mayonnaise sammen, smag godt til med karry, salt og peber. Vend æbletern og jordskokker med lidt citronsaft og vend dem derefter i cremen sammen med bladselleri, cornichoner og kyllingekød. Sæt salaten koldt, til den skal spises. Rist brødskiverne, top salaten på og pynt med kryddergrønt.
  2. Energi pr. person ved 4 personer: 380 kcal, fedt 25%, protein 24%, kulhydrat 51%.