Opskrift på hot kokosmælksuppe med rejer, ingefær og citrongræs

Hot kokosmælksuppe med rejer, ingefær og citrongræs

4

Ingredienser

  • 5 dl vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 små grønne, stærke chilier
  • 1½ spsk finthakket ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 200 g rejer (for eksempel tigerrejer uden skal)
  • 150 g champignon
  • 100 g bønner
  • 1-2 tomater
  • 2 Kaffir lime-blade
  • Saften af 1 lime
  • ½-1 spsk Fish Sauce
  • ½ tsk sukker og lidt salt.

Sådan gør du

  1. Bring vand eller bouillon til kogepunktet i en gryde.
  2. Skær citrongræs i 5-6 stykker, og giv chilifrugterne et slag med knivfladen. Kom citrongræs, chili og ingefær i gryden, og kog det 2-3 min ved jævn varme. Hæld kokosmælk og rejer i, og kog fortsat 2-3 min.
  3. Halver champignon, nip bønnerne og skær tomaterne i grove stykker. Skær limebladene i tynde strimler, og kom det i gryden sammen med champignon, bønner og tomater. Kog fortsat 4-5 min og krydr med limesaft, Fish Sauce, sukker og lidt salt.
  4. Server kokosmælkssuppen som forret eller som hovedret med en skål kogte jasminris til.

TIP

Prøv også at tilberede suppen med små stykker af kylling skåret i strimler eller server den vegetarisk, blot med grøntsager og thai-krydderier.