Hot kokosmælksuppe med rejer, ingefær og citrongræs
4
Ingredienser
- 5 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 stængel citrongræs
- 2 små grønne, stærke chilier
- 1½ spsk finthakket ingefær
- 1 dåse kokosmælk
- 200 g rejer (for eksempel tigerrejer uden skal)
- 150 g champignon
- 100 g bønner
- 1-2 tomater
- 2 Kaffir lime-blade
- Saften af 1 lime
- ½-1 spsk Fish Sauce
- ½ tsk sukker og lidt salt.
Sådan gør du
- Bring vand eller bouillon til kogepunktet i en gryde.
- Skær citrongræs i 5-6 stykker, og giv chilifrugterne et slag med knivfladen. Kom citrongræs, chili og ingefær i gryden, og kog det 2-3 min ved jævn varme. Hæld kokosmælk og rejer i, og kog fortsat 2-3 min.
- Halver champignon, nip bønnerne og skær tomaterne i grove stykker. Skær limebladene i tynde strimler, og kom det i gryden sammen med champignon, bønner og tomater. Kog fortsat 4-5 min og krydr med limesaft, Fish Sauce, sukker og lidt salt.
- Server kokosmælkssuppen som forret eller som hovedret med en skål kogte jasminris til.