Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler

Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler

Skaldyr serveres ofte som forret eller frokost, men kan sagtens fungere som hovedret sammen med lækkert tilbehør. Her har vi grillet 2 hele hummere, men du kan også bruge hummerhaler.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: 20 min. (når hummeren købes kogt)
  • Kødet er fryse-egnet
  • 2 hele hummere (eller 4 hummerhaler, fås kogte på frost – se også boks længere nede)
  • Saltkogte kartofler:
  • 5 spsk fint salt
  • 1 liter vand
  • 1 kg kartofler (skrubbede)
  • Grønsager:
  • ½ blomkål (rå, fintsnittet)
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk persille (hakket)
  • 1 grønt salathoved (delt i blade)
  • 4-5 tomater (både)
  • Bearnaisesovs:
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk citronsaft + 2 spsk vand
  • 150 g smør (smeltet)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk friske estragonblade
  • Tilbehør: citronbåde

  1. Læg hummerne på etbræt med rygskjoldet opad og flæk dem med en skarp kniv. Fjern mavesækken (den lille blære ved øjnene) og tarmen (en sort streng) i halen. Det grønne(lever) og koralrøde (rogn) smager godt.
  2. Knæk kløerne med ennøddeknækker eller ved at banke på dem. Det er rart at have en hummergaffel, som kan komme ind i alle kroge. Den behøves ikke, hvis man kun serverer den kødfulde hale.
  3. Kog kartoflerne med salt i ca. 20 min., til deer møre. Bland blomkål, citronsaft og persille.
  4. Bearnaise-sovs:
  5. Pisk æggeblommer,citronsaft og vand sammen i en skål over vandbad, til det er cremet. Pisk lidt af smørret i dråbevist og derefter resten. Smag til med salt, peber ogestragon.
  6. Servér hummermed sovs, kartofler, blomkålssalat, salatbladeog tomat- og citronbåde.