Hurtig æblekage

Hurtig æblekage

Hurtig, nem og billig æbledessert med havregrynscrunch og velsmag fra kogebogen Spar & Spis af Anette Harbech Olesen.

4 personer

Total:15 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 6 søde spiseæbler saften fra ½ citron
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk Sri Lanka-kanel
  • 12 mandler
  • lidt smør
  • 1 ½ dl piskefløde
  • æblestykker eller bær som topping

Sådan gør du:

  1. Skyl æblerne og skær dem i grove stykker, som du koger til mos med citronsaften i en gryde.
  2. Lad æble-mosen køle af.
  3. Rist havregryn og kanel i smør på en pande og hak mandlerne, som du tilsætter de sidste par minutter.
  4. Pisk fløden til flødeskum.
  5. Fordel havregrynscrunch, æblemos og flødeskum i glas eller på tallerkener og pynt med, hvad du har af bær eller frugt.

spar og spis.jpg

Opskriften er fra kogebogen 'Spar & spis' af Anette Harbech Olesen, Politikens Forlag, 208 sider, 250 kr.

Her får du 50 opskrifter, der inspirerer til sund og billig mad og masser af eksperttips og tricks til, hvordan du laver mad og spiser klogt.