Bønnesalat opskrift

Hvid bønnesalat

6

Ingredienser

  • 500 g små hvide bønner
  • 2 stilke estragon
  • 2 hele fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hele peberkorn
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk jomfru olivenolie
  • 6 spsk finthakket estragon
  • 6 spsk fint hakket persille
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Sæt bønnerne i blød natten over. Hæld vandet fra, og kom dem i en gryde med estragon, hvidløg, salt og peberkorn. Kog dem i rigeligt vand under låg ved svag varme 40-50 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle helt ned.
  2. Tilsæt derefter hvidvinseddike, olie, estragon og persille, vend godt rundt, og smag salaten til med salt og peber.

TIP

Du kan købe allerede kogte bønner på dåse, de er ikke lige så gode, men det kan bruges. Men de må bare ikke røres for meget, så går de i stykker.