Hvid gløgg med hyldeblomst
Der er godt nok ikke sne endnu, men kuldegraderne rasler der nedad. Denne lune hvide gløgg lover vi holder dig varm - og såer denvist kun for dem over 18!
Hvid gløgg med hyldeblomst
Gløggessens:
1 liter hyldeblomstsaft
2 kanelstænger
1 spsk. pomeransskal
1 spsk. kardemomme (i en
te- eller kaffepose, så det
er til at tage op igen)
saft fra 1 lime
1 tsk. revet ingefær
1 spsk. honning
evt. andre ‘julede’ krydderier:
stjerneanis, nelliker,
osv. efter smag
Fyld:
1 spsk. tørrede abrikoser
i kvarter
1 spsk. lyse rosiner
1 spsk. syltet ingefær i
små tern
1 spsk. hakkede, smuttede
mandler
1 flaske hvidvin
1. Lad essensen koge ved svag varme i mindst et par timer. Lad den derefter trække køligt i mindst et døgn. Si essensen.
2. Bland essensen med fyld og hvidvin, og varm langsomt op. Hæld gløggen på termoflaske, hvis den skal med på tur.
► SE OGSÅ: Salat spændt op til jul
► SE OGSÅ: Lækker risalamande
► SE OGSÅ: Flæskesteg med sprød svær