Hvid gløgg

Hvid gløgg med hyldeblomst

Der er godt nok ikke sne endnu, men kuldegraderne rasler der nedad. Denne lune hvide gløgg lover vi holder dig varm - og såer denvist kun for dem over 18!

Hvid gløgg med hyldeblomst

Gløggessens:

1 liter hyldeblomstsaft

2 kanelstænger

1 spsk. pomeransskal

1 spsk. kardemomme (i en

te- eller kaffepose, så det

er til at tage op igen)

saft fra 1 lime

1 tsk. revet ingefær

1 spsk. honning

evt. andre ‘julede’ krydderier:

stjerneanis, nelliker,

osv. efter smag

Fyld:

1 spsk. tørrede abrikoser

i kvarter

1 spsk. lyse rosiner

1 spsk. syltet ingefær i

små tern

1 spsk. hakkede, smuttede

mandler

1 flaske hvidvin

1. Lad essensen koge ved svag varme i mindst et par timer. Lad den derefter trække køligt i mindst et døgn. Si essensen.

2. Bland essensen med fyld og hvidvin, og varm langsomt op. Hæld gløggen på termoflaske, hvis den skal med på tur.

► SE OGSÅ: Salat spændt op til jul

► SE OGSÅ: Lækker risalamande

► SE OGSÅ: Flæskesteg med sprød svær