Opskrift på hvid gløgg med mandler

Hvid gløgg med mandler

Klassisk hvid gløgg med mandler, ingefær og sultan rosiner. Få opskriften på den hvide gløgg her.

Hvid gløgg med mandler til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • ½ tsk citronskal (økologisk citron)
  • 2 stænger kanel
  • ¼ tsk hel nellike
  • 1½-2 cm frisk ingefær skåret i 1 mm tynde skiver
  • 75 g mandelsplitter eller grofthakkede, smuttede mandler
  • 75 g sultan rosiner
  • ca. 7 dl hvidvin.

Sådan laver du hvid gløgg

  1. 1. Kom rørsukker og vand i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt citronskal, kanel, nellike, ingefær og kog 1-2 min.
  2. 2. Tag gryden af varmen og lad det trække 15 min. og gerne lidt længere, hvis du har tid.
  3. 3. Sigt krydderierne fra sukkerlagen eller lad dem blive i den krydrede lage. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og opvarm gløggen forsigtigt uden at koge.
  4. 4. Servér hvid gløgg sammen med æbleskiver eller andet juleorienteret sødt.