Hyldebærpandekager

Sådan laver du pandekager med hyldebær

Hyldebær smager skønt, men er giftige rå, så husk at koge dem i mindst 15 minutter. Her har vi brugt hyldebær i lækre pandekager - server de nybagte hyldebærpandekager med ahornsirup, sirup eller kanelsukker på toppen. Mums!

Total:30 minutter

Arbeidstid:10 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 25 g smeltet smør
  • 125 g friske eller frosne hyldebær
  • Tilbehør: ahornsirup, sirup eller kanelsukker

Sådan laver du hyldebærpandekager

  1. Læg hyldebærrene i en gryde, dæk med vand og kog dem stille i 15 min. Dryp bærrene af i en sigte.
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt mælk.
  3. Rør dejen jævn og tilsæt smeltet smør og hyldebær. Bag dejen til tykke pandekager på en varm pande og server med det valgte tilbehør.

Pas på!

De rå hyldebær indeholder nogle giftstoffer, som ved indtagelse kan forårsage mavekneb og opkast. Disse stoffer ødelægges heldigvis ved opvarmning i ca. 20 minutter, så det er vigtigt, at bærrene altid tilberedes, inden de serveres.