Få opskriften på hyldeblomst-rabarberkage

Hyldeblomst-rabarberkage

Den skønneste syrligtsøde kage med fine blomsternoter fra hylden. Og så er den lige så nem at lave, som den er smuk

Ingredienser

  • 8-10 stængler rabarber
  • 8 hyldeblomstklaser
  • 80 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3 dl vand
  • 125 g smør, blødt
  • 125 g rørsukker
  • 60 g rismel
  • 100 g mandelmel (eller fint blendede mandler)
  • 3 æg 2 spsk ekstra sukker til at strø ud over kagen
  • Cremefraiche til servering. 

Sådan laver du hyldeblomst-rababerkage

  1. Skær rabarberne til, så de passer i længden med en firkantet tærteform eller bradepande. Kom dem op i en skål sammen med hyldeblomsterne, som skal være trimmet for tykke grønne stængler.
  2. Kog sukker, vanilje (korn og stang) samt vand op, og hæld over rabarberne. Lad det hele trække, mens du laver tærtedejen.
  3. Sæt ovnen på 180 grader.
  4. Pisk smør og sukker grundigt sammen, rør ris- og mandelmel i, og rør til sidst æggene i. Beklæd din tærteform/bradepande med bagepapir. Læg rabarberstængler og hyldeblomster på toppen.
  5. Kom lagen, rabarberne har ligget i, op i en lille gryde, og kog den ind til sirup. Det tager ca. 20 min ved mellemvarme, og du kan se, at siruppen er færdig, når der kommer seje bobler på overfladen.
  6. Bag kagen i 15 min, og drys så de 2 spsk sukker ud over. Bag kagen videre i yderligere ca. 15 min, til dejen er gylden.
  7. Hæld siruppen ud over den færdige kage.
  8. Servér kagen med cremefraiche.