Indbagt is: Baked Alaska
Opskrift på en pompøs og fantastisk retrodessert, som mere end tåler en renæssance. Den ligner en million, og faktisk er den nem at lave.
Til 4 personer
Ingredienser
- Kagebunde
- 4,5 dl muscovadosukker eller brun farin
- 1 dl neutral olie, eks solsikke eller rapsolie
- 2 store æg
- 4 dl hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 2,5 dl vand
- 1,5 dl kakaopulver
- 1,5 dl mælk
- Marengslåg
- 12 æggehvider
- 700 g hvidt sukker
- 1½ ltr færdigkøbt chokoladeis eller vaniljeis
Sådan laver du baked Alaska
- Tænd ovnen på 175 grader, og smør en springform (på 24cm), og læg et stykke cirkelskåret bagepapir i bunden af formen.
- Rør sukker, olie og æg luftigt. Derefter sier du mel, bagepulver, vanilje og salt sammen i en anden skål og sætter den til side. Bring vandet i kog og hæld det over kakaopulveret, rør indtil blandingen er glat. Stil til side.
- I æggeblandingen tilsætter du nu skiftevis mælk og de tørre ingredienser (hvedemel, bagepulver, vanilje, salt), og afslutningsvis hælder du kakaoblandingen i dejen. Rør grundigt indtil dejen er homogen og glat. Hæld dejen i den klargjorte form og bag den i ovnen, til den er smukt hævet og en kødnål eller lignende kommer ren ud. Det tager ca. 40 minutter. Lad bundene køle helt af, inden du deler dem i tre lag.
- Læg 3-4 cm tykke lag is mellem de
- tre bunde, således at bund og top består af kage. Pak iskagen ind i film, og lad den stå i fryseren en halv times tid. Det er vigtigt at isen er helt, helt kold, inden den pakkes ind i marengsmassen og bages i ovnen – men samtidig må bundene heller ikke nå at fryse, så en halv time er passende.
- Varm ovnen op til maksimal varme – ca. 250 grader på grill. Lav marengmassen ved at varme æggehvider og sukker forsigtigt op i vandbad under omrøring. Når alle sukkerkrystaller er smeltet, og massen har en temperatur på ca. 60-65 grader – det skal føles behagelig varmt, når du stikker en fingerspids i. Tag så skålen af varmen og pisk marengsmassen med elspisker eller i en maskine til den er helt afkølet, skinnende og ret stiv.
- Tag iskagen ud af fryseren, og sæt den på et koldt ovnfast fad. Smør et tykt lag marengs ud over, og brug bagsiden af en ske til at lave toppe i marengsen på hele overfladen. Bag din Alaska i 3-4 minutter i den varme ovn, indtil toppene er gyldne, og marengsoverfladen har fået lidt farve. Servér straks herefter den indbagte is.
SE OGSÅ: Isbomben Alaska på Hjemmet.dk