Indbagte ferskner

Indbagte ferskner

Prøv disse nemme og enkle kager inspireret af den franske æbletærte Tatin. De laves med færdigkøbt butterdej og serveres med en lækker hindbærsovs - som dessert eller til eftermiddagshygge.

4 kager

Total:55 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Kager:

  • 4 ferskner eller nektariner
  • 4 plader frossen butterdej (á 75 g, optøet)
  • 100 g sukker
  • 35 g smør

Hindbærsovs:

  • 250 g friske eller frosne hindbær
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. vand

Tilbehør:

  • vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader, og find en stor ovnfast pande eller fad frem.
  2. Skyl og tør frugterne. Del dem på midten, og fjern stenene.
  3. Rul butterdejspladerne lidt større i bredden, så de er ca. 14 x 19 cm.
  4. Læg 2 halve frugter på hver dejplade, fold dejen op, og tryk den lidt ned i hullerne på frugten.
  5. Smelt sukkeret til gylden karamel på en stor pande, og tilsæt smør.
  6. Læg dejpakkerne med den åbne side nedad i karamellen, og lad dem stege i 1-2 min. Sæt så panden i ovnen (se tip), og bag i 20-25 min. Dryp kagerne med den varme karamel i panden et par gange undervejs.
  7. Hindbærsovs: Giv bær, sukker og vand et stille opkog under låg. Tag låget af, og lad dem simre i 3-5 min. Blend til en jævn puré, og pres den gennem en sigte. Tilsæt evt. vand til passende konsistens, og afkøl.
  8. Lad kagerne stå et 30 sekunder i karamellen, og anret dem så med den åbne side opad på tallerkner. Servér med hindbærsovs og vaniljeis.

Tip:

Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så hæld karamellen i et ovnfast fad, læg dejpakkerne i, og bag som beskrevet. Både pande og fad skal være stå stort, at pakkerne kan ligge med plads imellem, for dejen hæver under bagningen.