Indbagte ferskner
Prøv disse nemme og enkle kager inspireret af den franske æbletærte Tatin. De laves med færdigkøbt butterdej og serveres med en lækker hindbærsovs - som dessert eller til eftermiddagshygge.
4 kager
Total:55 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Kager:
- 4 ferskner eller nektariner
- 4 plader frossen butterdej (á 75 g, optøet)
- 100 g sukker
- 35 g smør
Hindbærsovs:
- 250 g friske eller frosne hindbær
- 75 g sukker
- 2 spsk. vand
Tilbehør:
- vaniljeis
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader, og find en stor ovnfast pande eller fad frem.
- Skyl og tør frugterne. Del dem på midten, og fjern stenene.
- Rul butterdejspladerne lidt større i bredden, så de er ca. 14 x 19 cm.
- Læg 2 halve frugter på hver dejplade, fold dejen op, og tryk den lidt ned i hullerne på frugten.
- Smelt sukkeret til gylden karamel på en stor pande, og tilsæt smør.
- Læg dejpakkerne med den åbne side nedad i karamellen, og lad dem stege i 1-2 min. Sæt så panden i ovnen (se tip), og bag i 20-25 min. Dryp kagerne med den varme karamel i panden et par gange undervejs.
- Hindbærsovs: Giv bær, sukker og vand et stille opkog under låg. Tag låget af, og lad dem simre i 3-5 min. Blend til en jævn puré, og pres den gennem en sigte. Tilsæt evt. vand til passende konsistens, og afkøl.
- Lad kagerne stå et 30 sekunder i karamellen, og anret dem så med den åbne side opad på tallerkner. Servér med hindbærsovs og vaniljeis.