Indisk kyllingegryde med raita

Indisk kyllingegryde med raita

Server den som suppe eller gryderet.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling ca. 1400 g
  • 4 kæmperejer
  • 1 l vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. hakkede mandler
  • 2 løg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk. friskreven ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. karry, gerne madras
  • 1 spsk. olie
  • 8 kæmperejer
  • 100 g bønnespirer
  • 150 g sukkerærter
  • Agurkeraita:
  • agurk
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 grøn chili
  • salt
  • evt. korianderblade til pynt
  • Tilbehør:
  • lunede naanbrød (købes i større supermarkeder)
  • eller pitabrød samt limebåde

  1. Del kyllingen i 4 stykker, oglæg dem i en gryde. Kom 4rejer, vand og salt i. Kog kyllingenca. 1 time under låg.Tag kylling og rejer op. Pil kødetaf benene, og del det i mindrestykker. Skind og ben kasseres.Pil også rejerne og hakdem fint. Si suppen, og gemden til senere.
  2. Kom mandler, hakkede løg,hvidløg, gurkemeje og karry ien blender eller foodprocessor,og miks det jævnt.
  3. Varm olien op i en gryde.Rør krydderiblandingen i, ogsteg den 1-2 min. Kom 4-8 dlaf suppen i sammen med kyllingog rejer. Kog det op. Komde 8 hele rejer i, og kog demmed i 5 min. Kom bønnespirerog sukkerærter i, og kog demmed i 2 min.
  4. Halver agurken, og skabkernerne ud. Skær de halveagurker i tynde skiver. Rørdem i yoghurten sammen medfinthakket chili og salt. Pyntevt. med friske korianderblade.Server til gryden sammen medbrød.