Indisk kyllingegryde med raita
Server den som suppe eller gryderet.
4 personer
Ingredienser
- 1 kylling ca. 1400 g
- 4 kæmperejer
- 1 l vand
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. hakkede mandler
- 2 løg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1 spsk. friskreven ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. karry, gerne madras
- 1 spsk. olie
- 8 kæmperejer
- 100 g bønnespirer
- 150 g sukkerærter
- Agurkeraita:
- agurk
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 grøn chili
- salt
- evt. korianderblade til pynt
- Tilbehør:
- lunede naanbrød (købes i større supermarkeder)
- eller pitabrød samt limebåde
- Del kyllingen i 4 stykker, oglæg dem i en gryde. Kom 4rejer, vand og salt i. Kog kyllingenca. 1 time under låg.Tag kylling og rejer op. Pil kødetaf benene, og del det i mindrestykker. Skind og ben kasseres.Pil også rejerne og hakdem fint. Si suppen, og gemden til senere.
- Kom mandler, hakkede løg,hvidløg, gurkemeje og karry ien blender eller foodprocessor,og miks det jævnt.
- Varm olien op i en gryde.Rør krydderiblandingen i, ogsteg den 1-2 min. Kom 4-8 dlaf suppen i sammen med kyllingog rejer. Kog det op. Komde 8 hele rejer i, og kog demmed i 5 min. Kom bønnespirerog sukkerærter i, og kog demmed i 2 min.
- Halver agurken, og skabkernerne ud. Skær de halveagurker i tynde skiver. Rørdem i yoghurten sammen medfinthakket chili og salt. Pyntevt. med friske korianderblade.Server til gryden sammen medbrød.