Ingefærglaserede lammekoteletter med mangosalat
Soja, hvidløg og ingefær, som vi normalt forbinder meddet asistiske køkken, er også et godt match til lammekød,og her får koteletterne følgeskab af en eksotisk og frisksalat.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 kg lammekoteletter
- Marinade:
- 6 spsk. soja sauce
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. brun farin
- 2 spsk. fintrevet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. friskhakket chili
- 1 lime
- Mangosalat:
- 1 stor mango
- ½ agurk
- 8 radiser
- Dressing:
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 lime
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. fish sauce
- lidt sukker
- Tilbehør: ris
Sådan laver du lammekoteletterne
- Bland soja, olier, brun farin, revet ingefær, finthakket hvidløg og chili. Press saften fra limen, og riv limeskallen fint. Bland marinaden godt sammen.
- Kom lammekotelettene i en stor frysepose, og hæld marinaden ud over kødet, så det fordeler sig jævnt omkring kødet. Lad kødet trække i marinaden i min. 1 time, gerne natten over.
- Skræl mangoen, og skær frugtkødet ud i lange tynde strimler. Skær agurken ud i tynde stave, og radiserne i helt tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
- Bland sesamfrø, limesaft, olie og fish sauce sammen til en marinade. Hæld marinaden over mango, agurker og radisser.
- Grill eller steg koteletterne ved høj varme på begge sider.
- Server kødet med mangosalat, dressing og ris.
- TIP: Hvis ikke du bryder dig om lam, kan du bruge kylling eller oksekød i stedet.