Ingefærsyltet græskar

Ingefærsyltet græskar

Skønt tilbehør til dit efterår - lækker syltet græskar med ingefær. Perfekt til kød, ost og pate. Se hvordan, du sylter græskar med ingefær her:

(ca. 1½ liter)

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Kogetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 græskar (1 kg frugtkød)
  • 4 dl eddike
  • 4 dl vand
  • 400 g sukker
  • 25 g frisk ingefær (finthakket)
  • 1 stk hel kanel
  • 10 stk hel sort peber
  • 5 stk hel allehånde
  • ¼ tsk salt

Sådan sylter du græskar

  1. Skær græskarret i både og skrab kernerne ud. Skær skrællen af og skær frugtkødet i terninger eller skiver.
  2. Sæt de øvrige ingredienser over i en stor gryde og kog dem igennem under omrøring.
  3. Vend græskarstykkerne i lagen og lad dem simre møre – det tager ca. 35 min.
  4. Fordel græskar og krydderier i rengjorte glas og kog lagen ind til en tynd sirup.
  5. Hæld den i glassene og luk dem til med det samme.